Sevgili Öğrenciler,

Hazırlık Okulu pre-intermediate, lower-intermediate ya da intermediate kuru öğrencisiyseniz ve İngilizce öğrenme konusunda desteğe ihtiyaç duyuyorsanız. Birlikte Öğrenelim programına katılarak bahar dönemi boyunca haftada iki saat süreyle öğretmen adaylarından akademik destek alabilirsiniz.

Programda yer alabilmek için lütfen aşağıdaki linkte yer alan kayıt formunu doldurunuz (Daha önce toplantıya katılıp bilgi formu dolduran öğrencilerimizin tekrar kayıt formu doldurmalarına gerek yoktur):

Programa dahil edilip edilmediğinize dair e-posta sizlere ayrıca gönderilecektir. Programa dahil edilen öğrencilerle daha sonra programla ilgili yüzyüze toplantı yapılacaktır.

Programla ilgili detaylı bilgi aşağıda verilmiştir.

NOT: Kontenjan sınırlıdır. Kontenjana giremeyen öğrenciler yedek listesine alınacaktır ve dönem içinde programda yer açılması durumunda programa dahil edilebilecekledir.

1. Birlikte Öğrenelim programı nedir?
Birlikte Öğrenelim programının temel amacı, Topluma Hizmet Uygulamaları dersini alan İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencileri ile akademik desteğe ihtiyaç duyan ve programa katılmak isteyen Temel İngilizce Bölümü öğrencilerinin bir araya gelerek birbirlerinden öğrenmeleridir.
2. Birlikte Öğrenelim programı nasıl yürütülür?
Her bir İngilizce Öğretmenliği öğrencisi, iki ya da üç hazırlık okulu öğrencisi ile haftada iki saat yüzyüze ya da çevrimiçi bir araya gelerek ders yaparlar.
3. Kimler başvurabilir?
Program yalnızca ODTÜ Ankara Kampüsü Hazırlık okulu pre-intermediate, lower-intermediate ve intermediate seviyesi öğrencilerine açıktır. Program katılmak için kayıt yaptırmak ve ilk toplantıya katılmak zorunludur. Programa katılım kontenjanla sınırlıdır.
4. Nerede ve ne zaman düzenlenecektir?
Kayıt formunu kullanarak programa kayıt olan öğrencilerimize katılım durumlarına dair eposta gönderilecektir. Ardından programa kabul edilen öğrenciler öğretmen adayları ile eşleştirilecektir. Dersler öğretmen adayı ile birlikte kararlaştırılan gün, saat ve yerde yüzyüze ya da çevrimiçi  yapılacaktır.
5. Program ne kadar süre ile devam edecektir?
Program 12 hafta boyunca haftada iki saat süreyle yapılacaktır.
6. Program devam etmek zorunlu mudur?
Hazırlık okulu öğrencileri için program katılım gönüllülük esasına dayalıdır. Ancak programdan fayda sağlanması, programın sağlıklı şekilde yürütülmesi ve ihtiyaç duyan diğer öğrencilerin programdan yararlanabilmesi için öğrencilerimizin programa düzenli olarak devam etmesi oldukça önemlidir.  Zorunlu nedenlerden ötürü programa devam edememeniz durumunda program koordinatörü ile iletişime geçmeniz zorunludur.  En baştan kayıt olmayıp sonradan katılmak isteyen öğrencilerimiz ogem.metu.edu.tr adresine mail attıklarında programda kontenjan olması durumunda dönem içinde program dahil edilebileceklerdir.
7.Kaydımı nasıl yapacağım?
Duyuruda yer alan kayıt formunu eksiksiz doldurunuz.
8.Kaydımı nasıl doğrulayacağım?
Programa başvuru yapan öğrencilerin kayıt onayları ÖGEM tarafından, kayıt süreci tamamlandıktan sonra, e-mail aracılığıyla kaydınız doğrulanacak ve ilk toplantının linki iletilecektir.

26/02/2024 - 21:00