Sevgili lisansüstü öğrencilerimiz,

ÖGEM Bahar 2023 lisansüstü seminerlerinin ilki Dr. Sevde Barış Şahbudak tarafından "Somatik Deneyimleme ve Regülasyon Pratikleri" başlığı ile 26 Mayıs 2023, Cuma günü saat 14:00'da Zoom.us aracılığıyla verilecektir. Dr. Sevde Barış Şahbudak ve seminer içeriği ile ilgili bilgiler aşağıda detaylandırılmıştır.

BIO

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümü doktora mezunudur. Yüksek lisans mezuniyetini Boğaziçi Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümünden almıştır. İskoçya ve İngiltere Somatik Deneyimleme Eğitim Programlarında asistanlık yapmaktadır.  SEP Uygulayıcı Programını ve sertifikasyon sürecini tamamlayarak Somatik Deneyimleme Uygulayıcı ünvanını 2019 yılında almıştır. İngiltere'de kurucusu olduğu Sensight Counselling merkezi altında online ve yüzyüze seanslarına devam etmenin yanı sıra, İngiltere'de aile içi şiddete maruz kalmış kadınlara hizmet veren Maya Merkezi ve IMECE gibi kadın kuruluşlarında da ruh sağlığı üzerine çalışmıştır. İngiltere Psikolojik Danışma ve Psikoterapi kuruluşunun (BACP) kayıtlı üyesidir.

SEMİNER AÇIKLAMASI

Bu seminerde amacımız otonom sinir sistemimizi daha yakından tanımak ve psikolojik olarak zorlandığımız zamanlarda sinir sitemimizi günlük hayatta desteklemenin yollarını öğrenmektir. Ayrıca somatik deneyimleme nedir, somatizasyon nedir, vagus sinir sistemini uyarmanın önemi gibi çeşitli noktalara değinilecektir.

Seminer dili Türkçedir. Seminere katılmak için lütfen buraya tıklayarak kayıt formunu doldurunuz.

24/04/2023 - 20:56