Öğrenci Geri Bildirim Formlarının Uygulanması

• Öğrencilerden dersle ilgili geri bildirim almak için belirlenen gün ve saatte ODTÜ ÖGEM uzmanı sınıfınızı ziyaret eder.

• Siz sınıftan ayrıldıktan sonra öğrencilere dönem ortası değerlendirmesiyle ilgili bilgi verir ve sizin seçeceğiniz aşağıdaki geri bildirim formlarından birisini tüm öğrencilerden tamamlamalarını ister.

• ODTÜ ÖGEM uzmanı öğrencilerden toplanan verileri  uygun veri analizi yöntemini kullanarak analiz eder, raporlar ve sonuçları öğretim elemanı ile paylaşır.

• Raporlama tamamlandıktan sonra, öğrenci formlarının orijinal halleri ODTÜ ÖGEM tarafından imha edilir.

Aşağıda öğretim elemanının seçebileceği iki adet geri bildirim formu sunulmuştur:

Form A: Mid-Semester Evaluation Student Survey

• Formda 5’li likert tipi bir ölçek ve açık uçlu sorular yer almaktadır.

• Doldurulması 20-25 dakika sürebilir.

• Öğretim elemanı isterse forma madde ekleyebilir ya da dersi için uygun olmayan maddeleri formdan çıkarabilir. Uygulamanın daha kısa sürmesini istenirse, açık uçlu sorular formdan çıkarılabilir.

• Veriler istatistiksel olarak analiz edilmekte; açık uçlu soruların cevapları ise içerik analizine tabi tutulmaktadır.

Form B: Mid-Semester Evaluation Open-Ended Feedback Form

• Açık uçlu sorulardan oluşmaktadır.

• Doldurulması 15-20 dakika sürebilir.

• Öğretim elemanı isterse forma dersiyle ilgili değerlendirilmesini istediği diğer sorular da ekleyebilir.

Avantajları
  • Ders içinde bu yöntemle öğrencilerden alınacak geri bildirimde öğrencilerin cevap verme oranları yüksektir.

• Aynı anda daha fazla öğrenciden veri toplanır.

Dezavantajları
  • Öğrencilerin sorulara verdikleri yanıtların güvenirliği tartışılabilir.

• Öğrenciler açık uçlu soruların cevaplarını yazmaktan kaçınabilirler.