Sevgili Öğrenciler,

Hazırlık Okulu beginner ve elementary kuru öğrencisiyseniz ve İngilizce öğrenme konusunda desteğe ihtiyaç duyuyorsanız Birlikte Öğrenelim programına katılarak sonbahar dönemi boyunca haftada iki saat süreyle öğretmen adaylarından akademik destek alabilirsiniz. Programa dahil olabilmek için 12 Ekim 2022 Çarşamba günü saat 12:00'a kadar kayıt formunu doldurmanız ve 12 Ekim 2022 Çarşamba günü saat 14:45-15:30 saatleri arasında Hazırlık Okulu E Binası AMFİ 2'de yüzyüze yapılacak ilk toplantıya katılmanız zorunludur. Programla ilgili detaylı bilgi aşağıda verilmiştir.

NOT: Kontenjan sınırlıdır. Kontenjana giremeyen öğrenciler yedek listesine alınacaktır ve dönem içinde programda yer açılması durumunda programa dahil edilebilecekledir.

1. Birlikte Öğrenelim programı nedir?
Birlikte Öğrenelim programının temel amacı, Topluma Hizmet Uygulamaları dersini alan İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencileri ile akademik desteğe ihtiyaç duyan ve programa katılmak isteyen Temel İngilizce Bölümü öğrencilerinin bir araya gelerek birbirlerinden öğrenmeleridir.
2. Birlikte Öğrenelim programı nasıl yürütülür?
Her bir İngilizce Öğretmenliği öğrencisi, iki ya da üç hazırlık okulu öğrencisi ile haftada iki saat yüzyüze bir araya gelerek ders yaparlar.
3. Kimler başvurabilir?
Program yalnızca ODTÜ Ankara Kampüsü Hazırlık okulu beginner ve elementary seviyesi öğrencilerine açıktır. Program katılmak için kayıt yaptırmak ve ilk toplantıya katılmak zorunludur. Programa katılım kontenjanla sınırlıdır.
4. Nerede ve ne zaman düzenlenecektir?
Birlikte Öğrenelim programının ilk toplantısı 12 Ekim 2022 Çarşamba günü 14:45-15:30 saatleri arasında Hazırlık E Binası AMFİ 2'de yüzyüze yapılacaktır. Ardından öğrenciler ve öğretmen adayları tarafından kararlaştırılan gün, saat ve yerde yüzyüze ders yapacaklardır.
5. Program ne kadar süre ile devam edecektir?
Program 12 hafta boyunca haftada iki saat süreyle yapılacaktır.
6. Program devam etmek zorunlu mudur?
Hazırlık okulu öğrencileri için program katılım gönüllülük esasına dayalıdır. Ancak programdan fayda sağlanması, programın sağlıklı şekilde yürütülmesi ve ihtiyaç duyan diğer öğrencilerin programdan yararlanabilmesi için öğrencilerimizin programa düzenli olarak devam etmesi oldukça önemlidir.  Zorunlu nedenlerden ötürü programa devam edememeniz durumunda program koordinatörü ile iletişime geçmeniz zorunludur.  En baştan kayıt olmayıp sonradan katılmak isteyen öğrencilerimiz ogem.metu.edu.tr adresine mail attıklarında programda kontenjan olması durumunda dönem içinde program dahil edilebileceklerdir.
7.Kaydımı nasıl yapacağım?
Buraya tıklayarak başvuru formunu eksiksiz doldurunuz.
8.Kaydımı nasıl doğrulayacağım?
Programa başvuru yapan öğrencilerin kayıt onayları ÖGEM tarafından, kayıt süreci tamamlandıktan sonra, e-mail aracılığıyla kaydınız doğrulanacak ve ilk toplantının linki iletilecektir.

Son Güncelleme:
14/10/2022 - 08:48